Sunday, August 16, 2009

Petua Membentuk Cinta Abadi

Semester lepas, keluar berseronok dengan Wanie, Mizah, Iella, dan Nadia. Beli buku tu. Niatnya, nak bagi kat Zakril. Memang excited. Dalam tu pun dah tulis nota cinta sikit.


Cakap kat Zakril nak keluar. Ayat biasa, 'take care, niat mesti betul, miss u babe'. Balik tu, tanya lagi. Even soal macam polis pun tak pe, tahu awak tu sayang saya. 'Beli ape?'. Aku senaraikan semua kecuali itu buku.


Sampai hari ni tak bagi2. 'Segan la, malu la, tak seberapa la, itu la, ini la'. Ayo!


The fact is 'ramai orang yang penyayang, tapi gagal mempamerkan kasih sayang mereka. Pamerkan sikap romantik anda dengan 'using the words' sekerap mungkin', jelas buku tersebut.


Jadi, pada suatu petang yang indah;

Deena, miss u, miss u, miss u.
Awat hang ni? Nak mati?

Dilempang-lembutnya aku. Dan dileraikan dengan tawa kedua-duanya. Suka kan aku sebut kerap-kerap?

Deena seolah mahu aku mengulanginya sekerap mungkin


*kalau diizinkan Allah, keadaan kembali seperti sediakala, saya akan tunaikan niat saya and most of the time, I will say 'I miss you, I love you and only you, Zakril'.